Coronavirus 1 – Headal 1

Hej alla.

Det har inte gått er förbi att Coronaviruset sprids. Det har skapat en sån världskaos och det har verkligen påverkat oss något stort. Vi har haft det kämpigt. Våra bokningar har gått ner så mycket och det är väldigt lite som händer här. Det är förståeligt. Idén är inte att klaga över det här, för att det är ingens fel (kanske patient zero, dock). Vi har verkligen förståelse för hela situationen men det har varit en utmaning på många olika plan, allt från att många har avbokat och vi har behövt betala tillbaka eventuella depositioner till att vi inte har hittat toalettpapper eller handsprit (den här sistnämnda är verkligen en bristvara!).

Men vi tänker inte låta det här påverka oss så att vi bara lägger ner allt, går hem, sitter och rullar på tummarna. Vi har funderat på hur vi ska tackla den här utmaningen, regeringen har börjat tänka ut strategier för att skydda våra svenska bolag, vilket är bra. Bland de saker som det har pratats om är möjligheten till anstånd med betalning på grund av coronaviruset till skatteverket. Visst hade man önskat en starkare reaktion på det hela, men det här får funka, anståndet vid tillfälliga betalningssvårigheter kommer att göra så att vi får andrum och spelutrymme, det ger oss ett hopp om att kunna pussla ihop vår ekonomi, så vi klarar den här krisen. Dessa åtgärder som regeringen tänker ut är ju tänkta att vara tillfälliga lösningar vid likviditetsproblem som kan uppstå för oss företagare. Nu hoppas vi också på att vi får ekonomiskt stöd genom att karensdagen slopas så att staten betalar ut sjukpenning för första dagen i sjukfallet. Man hade dock velat se sänkta skatter och arbetsgivaravgifter, lite som Trump tänker. Om du nu undrar mer om alla åtgärder, läs mer här.

Vi får helt enkelt se hur utvecklingen på det hela går. Vi låter dock inte oss slås ner, vi gjorde nyligen en beställning på fällbara stolar till sommaren för vi är säkra på att det här kommer att vända snart. Vi har börjat höra om antikroppar som företag upptäcker, att Trump vill ha ensamrätt på vacciner som Tyska företag producerar. Det här, i våra öron, låter som att man börjar se ljuset i mörkret.

Vi får helt enkelt se hur allt det här utvecklar sig. Jag känner ändå trygghet över att vi har vårt välfärdssystem, Sverige har klarat tidigare svåra situationer som har skakat om världen och det här kommer inte vara första och sista gången som Sverige möter de här typen av utmaningar. En stark sida hos oss i Sverige är att vi är ändå måna att vi tillsammans är starkare. Det här argumentet bygger jag utifrån andra perspektiv jag får från andra människor jag känner. Vi tar ett exempel, jag har en jättebra vän som äger ett B&B (hostel) i ett land i Sydamerika, jag pratar med henne nästan dagligen (iallafall sen hon fixade bättre internet) och läget där hon är, är svår. Jag frågade om staten där har någon plan för att hjälpa dem, eftersom de har förbjudit människor att vistas där hon har sin B&B, varpå hon svarar att det finns inga garantier ännu. Allt som händer är att den nuvarande regeringen förbjuder folk att vistas i folksamlingar, stänger ner skolor, universitet och ber allmänheten att stanna hemma. Dock är det ingenting om sänkta skatter eller att de får anstånd eller sånt. Dessutom har deras valuta tappat nästan 30% i värdet så inflationen är värre än nånsin.

Titta på vår valutaväxling USD/SEK den 25 februari:

Titta nu på dagens växelkurs USD/SEK:

Idag, 17 mars kontra 25 feb så är skillnaden inte så stor. Vårt Sverige går framåt, trots dessa svåra tider och det är precis sånt här som ger mig den tryggheten och lugnet jag känner.

Jag vet inte vad som ska hända, det är så oklart men jag litar verkligen på vårt rike. Länge leve Sverige.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *