Extremvädret

Hej i stugorna! 

Herre min je vilka domedagstider vi lever i nu, på nyheterna skrivs det om det ena hemska extremvädret efter det andra överallt, rena apokalypsen med enorma bränder, värmeböljor och nu i dagarna översvämningarna i Tyskland, Belgien, Nederländerna och Luxembourg. 

En familj som gästar oss just nu kommer från Tyskland, nära Rhine-Palatine som tillsammans med North Rhine-Westphalia är bland de värst drabbade områden. Deras hus verkar ha klarat sig men de är väldigt oroliga då de inte får tag på alla sin enära och kära däromkring. Över 100 personer har hittats döda i Tyskland och Belgien och cirka 1300 personer saknas fortfarande så förstår verkligen deras oro! Förhoppningsvis kan de inte nås på grund av att nätet inte funkar i området nu. Vilken fruktansvärd tragedi alltihop! 

Vi försöker stötta familjen så gott som det går, har erbjudit mig att passa barnen om föräldrarna behöver egentid och de får såklart extra godsaker gratis och får stanna längre om de önskar (utan att betala extra) tills det är säkrare att åka hemåt igen. Verkar som de nappar på erbjudandet trots att de helst vill hem så fort som möjligt. Stackarna, mitt i semestern och allt. Men kanske tur i oturen att de är här, på en trygg plats. Håller alla tummar och tår att de får tag på sina närstående snart. 

Översvämningarna får mig också att fundera på hur vårt kära B&B skulle klara sådana skyfall, tror det inte är någon större fara då vi är tämligen högt belägna och en bra bit ifrån en sjö. Men ska ändå se över husen ett varv till, om det är något vi kan göra för att göra Headal säkrare inför eventuella extremväder. Tyvärr får vi nog räkna med fler extremväder framöver om man får tro nyheterna, jorden mår inte alls bra och klimatet är snart bortom räddning. 

Annars går det bra här, våren och sommaren har lunkat förbi i lugnt tempo och det har varit bra med bokningar. Just nu sitter jag i solen med en kaffe och korsord. Skulle kolla upp ett ord men det ena ledde till det andra så nu läser jag istället på om antibody production and purification, haha. Alltid lär man sig något nytt. Ska snart ta ut brödet ut ugnen och duka fram kvällsmacka till gästerna i matsalen. Tar nog en vända förbi den tyska familjen också och kollar läget med dem.

Adios!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *