Skördemånad

Hej kära vänner och gäster,

Skördemånaden är här och det betyder att vi får in lådvis med härliga ekologiska grönsaker och frukter från våra lokala bönder, underbart! En del lagrar vi i matkällaren till framtiden, en del har vi syltat, kokat och fryst in – och så klart bjuder vi våra gäster på en del av härligheten också! Älskar sensommaren och doften av äpplen från trädgården. Plockade in några kilo äpplen igår som nu står i grytor och puttrar ihop med tomater och squash till en smarrig marmelad. Plockade även krusbär och vinbär som också ska bli sylt samt en paj till morgondagens fikabuffé. Endera dagen ska jag ta mig ut i skogen också och leta efter svampar, en vän hade hittat en hel korg full med kantareller, karl-johan och aspsopp häromdagen, så det ser jag fram emot. 

Vår vision med vårt B&B är att det ska vara så mycket mer än bara ett gäng sovrum, vi vill ge en helhetsutlevelse som inkluderar möjligheten till en avkopplande vila i trädgården, upplyftande strövtåg i naturen runtomkring och sist men inte minst – god och nyttig mat. Har pratat om det förr, men är en gourmet ut i fingerspetsarna och gillar hur mat får människor att mötas och umgås. Oavsett vilken kultur vi kommer ifrån eller lever i nu har mat och gemensamt ätande en central roll i våra liv, det vill jag bejaka här på Headal. Så vi har ibland särskilda temakvällar med middagar som är öppna för socialt umgänge, brukar vara bra tillfällen för de som vill lära känna nya människor – så det är även gäster som inte sover över som kommer hit på dessa tillfällen. Någon gång har vi även hyrt in en trubadur och dylikt. Sist var det en som frågade om han inte fick hålla ett quiz då, vilket blev väldigt roligt och lyckat. 

Sitter i trädgården nu med datorn och en e cigg, ska beställa mer från Swecig och förbereda nästa veckas meny samt skriva ner den på våra skyltar med menyn. Sedan är det en del administration som ska fixas och sen är det nog lagom att hälla upp tomatsylten i burkar. Ja, det var lite från min vardagslunk här just nu, frid och fröjd och allt rullar på. Hoppas att ni också har det bra och varmt välkomna att hälsa på vårt B&B när ni vill komma ifrån er egen vardag en stund. 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *